Familja shqiptare nga Maqedonia me restorant të ri në Zvicër

0
272

Pas dy përpjekjeve të pasuksesshme, prodhuesi zviceran i pijeve ka hequr dorë nga restoranti në Stetten të Zvicrës. Qiramarrësit e rinj tashmë janë të njohur në gastro skenën e Aargau.
Të premten do të bëhet sërish rihapja në restorantin “Krone” në Stetten. E kaluara e fundit e restorantit ka qenë jashtëzakonisht e ndryshueshme. Për pothuajse dy vite, kjo është ngjarja e tretë e këtij lloji.

Drejtori menaxhues Humbel ka dashur të sjellë një epokë të re në “Krone”, por tani po dorëzohet dhe ka gjetur një pasardhës si qiramarrës. Bëhet fjalë për Sezivar Rahmanin, i cili për herë të fundit ka punuar në “Post” të Endingerit për nëntë vite, me familjen e tij tani i mirëpret mysafirët e tij në “Krone”.

“Familja Rahmani është një rast që restoranti `Krone` të ringritet sërish në maje të larta”. Sezivar Rahmani dhe gruaja e tij Florije janë në kuzhinë, vajza Azra Ameti është në krye të administratës, vajza Amira Rahmani është në krye të shërbimit. Nëse do të jetë e nevojshme, edhe dy vajza të tjera janë gati për veprim.

 

Ashtu si edhe Lorenz Humbel, edhe Sezivari nënshkroi një qira pesëvjeçare. Prona në Oberdorfstrasse është në pronësi të kompanisë Baden R Immo AG. Sezivari gjithashtu kanë një mundësi për të blerë restorantin, por duhet të marrin një vendim pas tre vitesh. Për të është më pak interesante, thotë Sezivar Rahmani, “por për vajzën time Azra Ameti që mund të ishte një opsion, ajo ka patentën e gastronomisë”.

Sezivar Rahmani erdhi në Zvicër nga Maqedonia e Veriut 30 vjet më parë dhe që prej asaj kohe punon në sferën e gastronomisë, informon Shtegu.com.
Në vitin 2006 ai dhe vajzat e tij u natyralizuan. Familja jeton në Oftringen, “por ne tani po kërkojmë të shohim nëse mund të gjejmë ndonjë gjë në Stetten”, thotë Sezivari.

Familja e drejtoi restorantin Post në Endingen për nëntë vite, pastaj ndërtesa u shit. Sezivari mund ta kishte blerë për 1 milion franga zvicerane, por kjo ka qenë një shumë e madhe për të. “Tani thjesht jam i kënaqur që gjetëm diçka të re këtu në Stetten”, thotë 56 vjeçari. “Familja sjell shumë elan”, thotë Nicole Lüthy, “Unë shpresoj shumë që ata do të mirëpriten me krahëhapur në fshat”.

Në vendin e ri të punës, Sezivari paralajmëron kuzhinë zvicerane të stilit të shtëpisë, picat dhe mish të nxehtë në gur. Lista e venës u përpunua së bashku me Lorenz Humbel.
E mërkura do të jetë dita e pushimit, ndërsa ditët e tjera restoranti është i hapur nga ora 11 e mëngjesit deri 14 pasdite dhe nga 17 pasdite deri në mesnatë.