Proba slider

Активности на Агенцијата за иселеништво Соопштенија

Заврши Ликовната колонија во организација на Агенцијата за иселеништво

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Соопштенија

Промоција на четири книги на писателката Оливера Јовановска од Австралија

Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Соопштенија

Македонските уметници од дијаспората во Крушево – се возобнови „Ликовната колонија на иселениците”

Активности на Агенцијата за иселеништво Европа Култура Соопштенија

Промоцијата на книгата „Позлатено распетие“ од Ивица Челиковиќ

Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Култура Соопштенија

Учесниците на ликовната колонија во посета на  градоначалникот на Крушево, г-дин Томе Христоски

Активности на Агенцијата за иселеништво Соопштенија

Ликовна колонија Крушево 2022

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Култура Соопштенија

Промоцијата на четири книги од  авторката Авторката Оливера Јовановска од Мелбурн, на 13-ти  јуни 2022 година

Активности на Агенцијата за иселеништво Европа Иселенички Страни Соопштенија

По повод именувањето на  г-ѓа Емилија Стојменова Дух, за  министер за дигитализација во Владата на Република Словенија, директорот на Агенцијата за иселеништво, г-дин Слободан Близнаковски ја упати следата честитка  до Владата и г-ѓа  Стојменова Дух

Активности на Агенцијата за иселеништво Европа Култура Соопштенија

Промоцијата  на збирката „Позлатено распетие“ од г-дин Ивица Челиковиќ на 9-ти јуни 2022

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Канада САД Соопштенија Спорт

Драги иселеници, последниот рок за пријавување на нашите летни активности: Летната школа за македонски јазик, Спортскиот камп и Фолклорниот фестивал е 1 јуни 2022 година

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Канада Култура САД Соопштенија

Награда „Стојан Христов“ за поетите иселеници.

Австралија Вести Европа Канада Култура САД Соопштенија

,,Златно Славејче’’ ќе овозможи учество на талентирани деца од иселеништвото

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Иселенички Страни Канада КУД Култура Најнови вести САД Соопштенија Фолклорни друштва и групи во Македонија

ИСЕЛЕНИЧКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

Вести Европа Соопштенија

Демант од Македонскиот сојуз во Шведска по повод написот во порталот Expres.mk, објавен вчера под наслов „Владата призна дека Преспанскиот договор го урива македонскиот национален идентитет“

Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Иселенички Страни Култура Соопштенија

Промоција на културните активности на Македонците во Хрватска во организација на Агенцијата за иселеништво

Соопштенија

До сите иселенички организации

Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Соопштенија

ДЕЛЕГАЦИЈА НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО НА ГОДИШНОТО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА МАКЕДОНСКИОТ СОЈУЗ ВО ШВЕДСКА

Австралија Вести Говорете Македонски Европа Иселенички Страни Канада Култура Најнови вести САД Соопштенија

Нова платформа на македонски јазик

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Канада САД Соопштенија

ЛЕТНА ШКОЛА ЗА ИЗУЧУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Австралија Активности на Агенцијата за иселеништво Вести Европа Иселенички Страни Канада САД Соопштенија

Настава по македонски јазик од далечина