Настап на МКД „Слобода“ по повод Илинден

0
52

Нашиот ансамбл со задоволство настапи на денешниот ден на Македонската заедница на Аделаида и Јужна Австралија АД – MCASA Илинден настан.
Нашите помлади танчери го отворија шоуто со Црногорка, а потоа нашата сениорска група со збирка песни и игри од Радовишкиот регион на Македонија, инспирирани и од авторските дела на Јовица Блажевски од ТАНЕЦ, и од авторските групи од селата Дедино и Ињево.
Гледај Оро Бре Моме и Лев Танец ни ги сними специјално Линси Полак и ние сме исклучително благодарни за неговата соработка!
Беше прекрасно што ве видов сите денес и се надеваме дека ќе се видиме пак во септември на хуманитарниот концерт на One Humanity во Неговото Височество Театарот – погледнете ги нашите претходни објави за билети!