На 10.06.2023 „Македонски ден“ во Швајцарија

0
54
„Македонски ден“ е проект наменет за промоција на Република Македонија, препораките се дека треба да се подобри свесноста за промоција на Македонија надвор од своите граници.
Сабота од 11 до 22 часот во Ешалан, во организација на друштвото „Македонија“ преку проекто „Македонски ден“, со подршка на пет општини од Македонија.
Општина, Н.Село, Куманово, Босилово, М.Каменица, Василево, подршка од македонската амбасада во Берн, ќе се одржи настан во центарот на градот, со презентација на храната, виното, песната и орото, презентација на македонска свадба, изложба на слики и фотографи од Македонија, сите заедно во најсветол начин да ја преставиме Македонија пред швајцарците.
Со почит мдд „Македонија“ Ешалан,