Промовирана новата книга на Светлана Босилкова Далевска од Германија

0
89

Излезе од печат најновата збирка поезија „Преливот на изблиците“ од поетесата Светлана Босилкова Далевска, по потекло од Велес, а која живее и твори во Германија.

Печатењето на книгата е помогнато од Агенцијата за иселеништво во рамки на програмата за помагање на културниот развој на иселениците. Книгата за прв пат беше промовирана на „Иселеничките поетски средби“ организирани од Агенцијата за иселеништво во Скопје. На 7 јуни 2023 год. со почеток во 12.00 ч. книгата  беше промовирана во родниот град на авторката во градската библиотека во Велес, пред почитувачите на македонскиот поетски збор

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid0FdjATnS7soCPbhGEKPPhWAiktkN8QJQb3mXPCcb5unbyVwtVGkWFFiVfKqLJa3bFl%26id%3D100027418485588&show_text=true&width=500