Вредните раце на Македонките од Нов Јужен Велс собраа 80.000 долари за манастирот „Свети Климент Охридски“ во Порт Кембла

0
61

Манастирот “Св. Петка”во Кембла Грејнџ, Нов Јужен Велс и манастирскиот комплекс со 17 конаци, се вреднува на над $50,000,000 вели во разговор за СБС на македонски, претседателот на управниот одбор на МПЦ “Св. Климент Охридски” во Порт Кембла, Гоце Петковски.

https://www.facebook.com/Filipdimi1961/posts/pfbid02xwgZzYGVYfTcKzmpdUPH6SR5uakjaTS1pYcUQ8nFy67VCp2YmEcfopdT4x2jEDKMl