Во „Нова Македонија“ почнува да излегува серијалот „Палавкoвците Влатко и Емче“

0
75

Од денеска започнуваме со серијалот „Палавковците Влатко и Емче“, во вид на стрип-епизоди, кој редовно ќе биде објавуван во „Колибри“. Серијалот е инспириран од истоимената илустрирана книга за деца на Владо Јаневски, автор на текстот и на илустрациите, која излезе од печат деновиве, а беше промовирана и на Саемот на книгата во Скопје. Во отсуство на авторот, кој од далечната Австралија го очекуваме да пристигне во Скопје деновиве, книгата ја претстави професорот Владимир Мартиновски.

Повеќе можете да прочитате ТУКА