Музика за нетфликс, Универзал и Дизни отсвирана од македонски музичари

0
59

ames Studio Orchestra продуцира музика за популарни серии на „Нетфликс“, за холивудските студија Универзал, Дизни, Марвел и многу други светски продукции. Музичарите се искусни, а голем дел од нив со години наназад се дел од оркестарот на Македонската филхармонија и Македонската опера

Најдобрите музичари од Македонија свират музика за серии и филмови кои се прикажуваат на „Нетфликс“ и во Боливуд.
Малкумина знаат и дека делови од музиката за популарните серии „Лупин“, „Полноќна миса“ и „Отворено море“ се отсвирени токму од македонските музичари.
Сето тоа е дел од Fames Studio Orchestra, кој веќе 13 години работи во Македонија и е составен од наши музичари.
Студиото продуцира музика за Нетфликс, за холивудските студија Универзал, Дизни, Марвел и многу други светски продукции.

Последните четири-пет години имаат соработка и добиваат проекти од Америка и од Индија, односно од Боливуд. Имаат проекти и од Кина, Франција, Германија, односно од целиот свет.
Повеќе можете да прочитате ТУКА