Децата играорци на КУД „Свети Наум Охридски“ од Тринген настапија на „Македонскиот Ден“

0
44
Уште една точка на „Македонски ден“ со децата играорци од КУД „Св Наум Охридски“ од Тринген.
Симбол на пријателство меѓу народите, децата играорци преку костимите и оригиналноста во кореографските движења ќе ја претстават традицијата и културата на својата земја, на 10 јуни во Ешалан.
мдд „Макеонија“Ешалан,

 

https://www.facebook.com/100015946291198/videos/1561825807640342/