Македонското етничко училиште „11 Октомври“ од Јагуна го одбележа празникот Свети Кирил и Методиј

0
69
Македонскиот просветно-училишен одбор со свечена академија го одбележа Денот на просветителите, светите браќа Кирил и Методиј пред стотина ученици, наставници, родители и гости во истоимениот црковен храм Свети Кирил и Методиј во Розбери,Сиднеј.
Им честитаме на сите наградени ученици, учители, родители и членови на училишните одбори за нивната посветеност за изучувањето и зачувувањето на македонскиот јазик во Австралија.
Честитки за нашата ученичка Андреа Н.која ја доби престижната награда за најдобар ученик во
МЕУ”11 Октомври”-Јагуна од министерот за мултикултура Марк Кјури
Браво Андреа,се гордееме со тебе!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0382wvS5ZzMoQiK1yfTXRiB5FsaZn9AjRUxzfHQGzFAgRhKuBxWYYy2yaTNPcRCc1pl&id=100057188030871