МПЦ „Света Мала Богородица“ од Кембриџ ги чествува светите Кирил и Методиј

0
12
Свети Кирил и Методиј
Проповедници и исповедници на Словото,
Методие пастиру свети,
Кириле смирен философу на Пресвета Троица,
денес небото торжествува а земјата ликува,
бидејќи преку вас зборот кој збунува
стана говор кој славослови,
Бога Го возвеличува, мир и благодат давајќи,
на оние кои преку мудроста одозгора
Го прославуваат Еден Бог во Троица:
Отецот, Синот и Духот Свети.
Господи спаси и помилуј по нивните свети молитви.
https://www.facebook.com/svetamalabogorodica.cambridge/posts/pfbid0tz1b5CZcDmnYXRjEKKxcdyxdhGGVSQMunD8uje3YZ9N6iAJKxPqphwtPkPMBoeqpl