Македонски уметници на групната изложба „Уметноста го обединува светот“ во Венеција

0
32

Изложба насловена „Уметноста го обединува светот“ на група интернационални уметници меѓу кои и од Македонија е отворена викендов во палатата Албрици-Капело во Венеција, како паралелен настан на Биеналето на архитектура Венеција 2023.

На изложбата учествуваат Клара Афонсо од Португалија, Патриција Казагранда од Германија, Арлета Чехиќ од Босна и Херцеговина, Јулија Дјаченко, Владимир Мартинов, Дима Сухов и УЛАН од Русија, Хелга Елбен од Германија, Кенрио Хара од Јапонија, Марко Кусмук од Србија, Ана Монтанаро од Италија, Марија Павловска од Македонија/САД, а гостин на изложбата е Мице Јункуловски, Македонија.

Повеќе може да прочитате ТУКА