SBS на македонски јазик го претставува везот на македонските народни носии

0
26

Македонските народни носии се единствени во светот по својот уникатен вез.

Околу 70 македонски народни носии, скапоцено материјално културно наследство на македонскиот народ, ги красат витрините на Музејот на Македонија, во Скопје.

Слушнете ја првата епизода од новиот серијал разговори „Македонски везови”

Повеќе можете да видите ТУКА