Нова работилница организирана од Учителското друштво од Викторија

0
17

Во организација на Учителското Друштво од Викторија, денеска се одржа професионална работилница на тема “ Стратегии за подобрување на писменоста по македонски јазик во основните и средните училишта”.
Предавачи:
Јованка Смилевска – Двегодишен план за предавање на македонскиот јазик од забавиште до 12та година,
Весна Дамчевска – Дизајн на студии и VCE испит по македонски јазик,
Ирена Павловска- работилница на даден текст и негово прилагодување за учениците од забавиште до 12та година.

 

https://www.facebook.com/search/top?q=macedonian%20teachers%27%20association%20of%20victoria%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0