Македонците во Австралија ја одбележуваат годишнината од смртта на Гоце Делчев

0
31
Денес е голем ден за Македонскиот народ. Денес пред 120 години, загина големиот син на Македонија.
Нека му е вечна слава на Гоце Делчев!
Пред споменикот на Гоце Делчев кај Макееонскиот Православен Храм ” Св. Георгиј и Пресвета Богородица” во Епинг – Мелбурн – 4 мај 2023.
https://www.facebook.com/nstavreski1/posts/pfbid02gYfZS1NKExrXuay1jmkSXQfDDFPshd5hyheMtFwrxTm4SD7TTLbj5b98avHvvoU4l