Македонците во Хрватска ја одбележуваат годишнината од смртта на Гоце Делчев

0
25
“Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”
(Гоце Делчев)
Денес се навршуваат 120 години од смртта на македонскиот херој Гоце Делчев. Слава му!
https://www.facebook.com/zajednica.makedonacaurh/posts/pfbid0NxRejuXuqy3L3gmYox7LALLUE2hh7iXhYpa98FyGhTwSA21D62633RuTPgwDVNEPl