На 30 април во Дортмунд беше осветена новата црква

0
37
Осветување на храмот „Св.Кирил и Методиј“ во Дортмунд
Дојде денот кога плодот од трудот е видлив, а сведоштвото за илјадниците километри покрај својот православен народ во изминатите речиси две децении се полните храмови со верен народ ширум Европа.
Денеска нов храм во Дортмунд и четврт во Европа изграден од темел, а за неколку недели уште едно осветување во Загреб Хрватска.
На многаја лета неуморен Високопреосвештен Владико Пимен.
Отец Душко долги години да служиш во новиот храм и достојно да ги претставиш пред Бога твоите парохијани.
Честитки до црковниот одбор и народот македонски од Дортмунд кој вложил многу труд и љубов во изградбата на преубавата црква.”
Гости на осветувањето беа Влатко Лозановски и групата Некст Тајм
https://www.facebook.com/MPEzaEvropa