Во јуни Македонците од Трентино ќе земат учество на Меѓународен мултикултурен фестивал

0
27

После успешното претставување на македонските народни обичаи и идентитет на Интернационалниот мултикултурен фестивал во Рива дел Гарда, кој лани на 3 септември се одржа по 7ми пат,земји учеснички беа од: Италија, Македонија, Украина, Бугарија, Ирска, Србија,Романија, Колумбија, Албанија, Бразил.
🇲🇰🇲🇰🇲🇰 Повторно Ве очекуваме многубројни !!! Кога 👉 сабота 17 јуни
Каде 👉Riva del Garda,piazza della Costituzione

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid06GAjMpQy5ertnUMVbckb8Eu9kJJthxeenESZ64w1r34jNTdo8MwVsznJNCguR5bSl%26id%3D100067385182858&show_text=true&width=500