Објавена автобиографија на Иван Трпоски

0
28
“Ова е мојот живот” од Иван Трпоски
„Ова е мојот живот“ на цели 520 страници на македонски и на англиски јазик содржи текстови кои се значаен прилог кон осветлување на голем број аспекти од животната, историската, иселеничката и творечката вистина за поетот, писателот, библиотекарот, општественикот и ентузијастот Иван Трпоски. Делото претставува интересна страница од мозаикот на македонскиот иселенички летопис на Трпоски од неговото родно Волино до Сиднеј, Австралија, но и во пошироките простори на петтиот континент.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0uTX5vTCtpnog34uuUCkRyVNYj7vrTf44S6WuAnk3VsviZc3si1Npki8xbgPsLhk8l&id=100065018560035