Здружението на Македонците во Романија ќе учествува на Саем на книгата во Клуж

0
62
Пет дена, од 5 до 9 април, АМР публикациите ќе бидат на Саемот на книгата Гаудеамус во Клуж-Напока.
Повелете на нашиот штанд да не запознаете, да ви раскажеме за македонските традиции и обичаи, но и да ви понудиме каталози со автентични рецепти, книги за деца, Македонско списание или други томови напишани од нашите
Време за посета: секојдневно помеѓу 10.00 и 20.00 часот. Слободен пристап до настанот за јавноста.
Саемот на книгата се организира на плоштадот Унија, на површина од 850 квадратни метри, на кој својата понуда ја покажуваат многубројните издавачи, продуценти и дистрибутери на романски и странски книги.
https://www.facebook.com/100076063994022/posts/pfbid0mY4KfqHcdKcmihBzq6Rg8eoZKVx1wKL3zfCEinjRzYqnHVa3G5whLZ4xYhxcVxA9l/?mibextid=cr9u03