На 10 јуни КУД „Македонка“ од Торонто ќе го одржи 63-от Годишен концерт под мотото „Ноќ во селото“

0
65
Ансамбл Македонка Ви претставува: Ноќ во Село
Придружете ни се на незаборавна вечер на прослава, бидејќи Ансамбл Македонка го одбележува својот 63-ти Втонете се во енергичната и богата култура на Македонија, бидејќи групата ги прикажува традиционалните танци од сите региони на земјата. Овој настан не е само танцов настап, туку и културно искуство, бидејќи ги зближува младите на заедницата во песна, танц и актерство. Дојдете да бидете сведоци на енергијата, страста и вештината на овие талентирани изведувачи додека излегуваат на сцената да ја покажат убавината Не пропуштајте го овој возбудлив настан!
Автентична храна и пијалок
Достапни се пред-Нарачки со потпис
Музика во живо и специјални настапи на гости
Линк :
https://www.facebook.com/ensemblemakedonka/posts/pfbid02eYzjwgSG2usat9gDrXEfY5cXXH4X49Ct59BUiddLK4dyR98G7GwMbcmq3ugScHiwl