МЛД „Браќа Миладиновци“ од Торонто на 13 мај ќе ги одбележи „Деновите на македонската литература и култура“

0
63

Македонското книжевно друштво „Браќа Миладиновци“ ги поканува сите Македонци на Банкет на 13 мај 2023 година за одбележување на Деновите на македонската литература и култура Специјален гостин на банкетот ќе биде професор, д-р Виолета Ачкоска. Банкетот ќе започне во 19:00 часот и ќе се одржи во Свети Климент Охридски, Македонската православна црква во Торонто. Цената на билетот за возрасни е $50, а за деца $20. За да си резервирате билети, јавете се во Црквата на 416-421-7451 или Зоран Карапанчев на 416-265-8313.

 

https://www.facebook.com/zoran.karapancev/posts/pfbid02mmpLzuqxLGaGtBV8dLoXwkjZZAu9zh2VjbiV3t3QXyTVSLgtwKurmjro6CQtF5i6l