МПЦ „Свети Илија“ од Мисисага доби нови членови на женската секција

0
85
Со благослов на свештеникот Благој Пенев, денеска во Македонската Православна Црква Свети Илија во Мисисага свечената завет и обврска ја положија новите членови на женската секција во следниот состав:
Претседателел Весна Трајковски
Потпретедател Весна Гроздановски
Благајник Елизабета Велковска
Заменик благајник Виолета Јованова
Секретар Елизабета Христовска Крстевска
Заменик секретар Лиле Арсовски
Членови на упрвен одбор:
Дијана Пенева
Роса Ситновска
Сашка Јовчевска
Кети Кожовска
Љуба Ласаж
Им посакуваме сложна и успешна работа во наредниот мандат кој ќе биде исполнет со активности во текот на целата година. По денешниот хуманитарен бејк сел од кого сите средства беа наменети за поддршка на семејството Тасевски, забрзано течат подготовките за празникот Цветници и потоа чествувањето на Велигденските празници.
https://www.facebook.com/macedonia.newspaper/posts/pfbid02D8mTiviAcbSSaM6uKG1TM13Be1CXdm7qfFHJFvGGHBn2mcDj5jSrrcJxX2Vj4duYl