Македонците во Австралија сплотени како никогаш досега

0
92

Во текот на 4 дена исполнети со манифестации и музика, вкусна храна, танц и уметност на фестивалот „WOMAD“ во Аделаид настапи имаше и македонскиот фолклорен ансамбл „Слобода“ во придружба на групата „Гости“ и кореографот Јорго Капорис од Сиднеј.

– WOMAD фестивалот се одржа баш во Аделаид сега овој изминат продолжен викенд 4 дена од 10ти до 13ти март кој дури имаше 110.000 посетители.