Во организација на „Езерки“ одржано предавање „Жената во македонската песна“

0
21

Синоќа во библиотеката „Богдан Огризовиќ“ проф. Јудита Реј Худечек одржа предавање на тема „ЖЕНИ ВО МАКЕДОНСКАТА  ПЕСНА“. Женските пејачки групи „ЕЗЕРКИ“ и „МОМИ БИСЕРНИ“ успешно ги презентираа песните, на задоволство на многубројната публика! Својата авторска поема посветена на две силни жени со кои пораснала, нејзините баби, ја прочита проф. Бранкица Богатинов!

 

https://www.facebook.com/lena.djapic/posts/pfbid02hVgP5sBBZyJvTM3dwEEwztxVqeW1E8u6qtFN5AXVoJ5n7sLiN8cLM5KaG8AzQAhel