МКУД „Бисер“ од Џилонг им се заблагодари на учесничките на часот по кулинарство

0
13

Само сакав да и честитам на Македонската заедница во Џилонг за уште една многу успешна демонстрација за готвење. Посебна благодарност до Лили Илиоски што го сподели со сите нас нејзиниот навистина вкусен рецепт за Козињак😍.
Едноставно секој месец станува се подобро и подобро🇲🇰
Еве неколку слики и видеа кои ја прикажуваат оваа многу посебна и информативна ноќ каде што можевме да пренесеме корисни совети, совети и трикови за да дозволиме ова традиционално македонско уживање да продолжи кај следната генерација Македонци овде во Џилонг.

https://www.facebook.com/mkudbiser.geelong/posts/pfbid02cfZ9KZ14cyfey82dfcMmbsz3ifNvARJAbfZ3uYFnGKYEFELtehejNr7QfFjpLF3cl