Манастир во Обрешани сплоти стотици Македонци на петтиот континент

0
34

Голем број Македонци во австралиската држава Нов Јужен Велс притекнаа со несебична помош за доизградба на манастирот во прилепско Обрешани. И во иднина ќе помагаме колку што можеме и умееме и посебно ме радува што во ваквите акции се вклучуваат голем број млади Македонци кои се родени во Австралија, вели во разговор за СБС на македонски поранешниот претседател на ФК “Рокдејл Илинден” од Сиднеј, Зак Аџиоски.

Повеќе можете да видите ТУКА