,,Дон Жуан” на Андреј Цветановски премиерно во Вршачкиот театар

0
24

Најновата претстава на македонскиот режисер Андреј Цветановски беше премиерно изведена во Вршац, во Народниот театар „Стерија“, со што овој театар го одбележа и својот 78 ми роденден.

Публиката го поздрави ансамблот со долг и искрен аплауз, препознавајќи го квалитетот на претставата и ансамблот на театарот кој ги покажа на сцена своите уметнички капацитети.

Целиот текст ТУКА