Ансамблот „Македонка“ од Торонто го претстави својот тим

0
23

Ви го претставуваме тимот зад магијата на Ансамбл Македонка! 🇲🇰🪄
Секој од овие поранешни членови е посветен на промовирање на македонската култура преку песна и игра. Возбудени сме што брендот Ансамбл Македонка ќе продолжи да расте ширум светот како водечки канадски врвен македонски фолк ансамбл, како што е веќе повеќе од 63 години!
Кокореографи:
✨Петар Зискос
✨Викторија Вељанов
Инструктори за танц:
✨Елена Миленковски
✨Цвета Костов
✨Веле Тошевски
✨Џенифер Раптопулос

https://www.facebook.com/ensemblemakedonka/posts/pfbid0mKGFux34GWFmRh7LpcK585EUuf6GSBLhp7ryJAqsyNQ9CV3SFALysY9f3TcepHTml