Илина и Ева под македонско знаме ќе се натпреваруваат на европското првенство по ритмичка гимнастика во Будимпешта

0
28

Убави вести стасаа од Геманија, сонот на Илина(16) и Ева(13) Соколовски стана реалност!  Двете наши девојчиња, кои ги собраа сите можни медалји по ритмичка гимнастика во Германија, сега конечно ќе ги бранат боите на нашата држава! Илина и Ева под македонско знаме ќе се натпреваруваат на европското првенство по ритмичка гимнастика, кое ќе се одржи во Будимпешта!

И двете се пресреќни, бидејќи сите овие години, колку што се натпреваруваат, иако се со македонски пасош, се натпреварувале за Германија, родени се и живеат таму со семејството.

Повеќе можете да прочитате ТУКА