Двајца Македонци од Австралија во трка по наградата “Роман на годината” за 2023

0
17

Романот “Водни тела” од авторката Ана Аврамовска од Мелбурн и романот “Смртта не е крај” од авторот Владо Јаневски од Сиднеј, се во трка за една од најзначајните книжевни признанија во Македонија, наградата “Роман на годината” за 2023, на фондацијата “Славко Јаневски”.

Целиот разговор ТУКА