Македонската дијаспора во ЕУ во 2021 година испратила 325 милиони евра

0
42

Македонските иселеници кои живеат и работат во ЕУ во 2021 година испратиле во земјава 325 милиони евра, покажуваат податоците на Евростат.

Вкупно, од членките на ЕУ преку лични трансфери во други земји кои не се дел од Унијата биле испратени 37,7 милијарди евра. Истовремено во ЕУ како прилив од странство се влеале 13 милијарди евра.

Повеќе можете да прочитате ТУКА