Распишан конкурс за најдобра необјавена песна за деца „Тоде“

0
47

Здружението за поттикнување на развојот на книжевноста и другите уметности „Креативна верига“ објави конкурс за најдобра необјавена песна за деца „Тоде“, во чест на поетот и писател за деца, Тоде Илиевски. Жирито во состав: Горјан Петревски, Николина Андова Шопова и Живко Грозданоски, ќе ги издвои трите најдобри песни, за кои се предвидени и парични награди:
9.000 денари – прво место;
6.000 денари – второ местo;
3.000 денари – трето место.

Повеќе можете да прочитате ТУКА