МПЦ „Света Мала Богородица“ од Кембриџ го одбележува празникот Свети Трифун

0
36
Свети маченик Трифун
Поткрепен од Света Троица,
ти го разруши култот на мноштвото богови, чесен Трифуне, славен во Господа;
а кога ги победи мачителите, благодарение на Спасителот Христа,
ти го прими венецот на твоето мачеништво како непобедлив,
и даровите на божествените исцеленија.