Секоја чест: Нашинците од Канада собраа и испратија 20.000 долари за манастирот Св. Марена во Мала Преспа

0
39

На дарителна вечер организирана од македонската црква „Света Недела“ во Канада, собрани се 20 илјади канадски долари, наменети за манастирот „Света Марена“ во село Туминец, Мала Преспа.

-На дарителната вечер, присуствуваа Македонци со потекло од Албанија и од цела Македонија. Собраните средства ќе бидат искористени за изградба на камбанарија за манастирот. Искажуваме голема благодарост до Македонците за нивната хуманост, велат од одборот на манастирот.

Повеќе можете да прочитате ТУКА