Покана за промоција на книга од Марија Александрова

0
37

Macedonian Literary Association “Grigor Prlichev”

Македонско Литературно Друштво „Григор Прличев“

                         P.O. Box 227 Rockdale NSW 2216

 

                                               45 години промовирање македонска литература

                                                         44 години библиотекарски услуги

                                                              39 години издавачка дејност

 

             СООПШТЕНИЕ

 

Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј ги поканува

заинтересираните да дојдат на литературно-културната средба по повод

промоцијата на книгата:

„ГУЛАБИЦА НЕДОФАТНА“

од Марија Александрова

Промотор на книгата ќе биде Катарина Ципушева. Со поезија од книгата ќе настапат артистите Валентина Апостоловска и Никола Апостоловски.

Средбата ќе се одржи во сабота, 25 февруари 2023 год. со почеток во 19.00 часот во

просториите на клубот Arncliffe Scot’s Club што се наоѓа на 29 Burrows Street во

Arncliffe (до железничката станица Arncliffe).

 

Ќе има богата македонска закуска.

Сите сте добредојдени – влезот е слободен.

Од Управата на МЛД „Григор Прличев“