На 10 јуни „Македонски ден“ во Ешалан

0
31
МАКЕДОНСКИ ДЕН ВО ЕШАЛАН – (Македонски Панаѓур),
Широк асортиман на разновидна стока од секаков вид ќе биде изложена на големиот број штандови поставени токму за купувачите и посетителите. Отсликување на македонската традиција и македонските обичаи. Денот ќе биде збогатен со
песна и оро од богатото фолклорно наследство од Македонија.
• Имитација на македонска свадба
• Периодот на одржување: сабота 10.06.2023 година, од 11 часо.
• Место на оддржување: градски парк спроти железничката
станиц.
• Настанот е помогнат и поддржан од општина Ешалан.