Средба помеѓу градоначалникот на Општина Ново Село и Општина Ешален Швајцарија

0
51
НОВО СЕЛО – ЕШАЛАН,
Градоначалникот на Општина Ново Село Г-дин Георге Божинов во посета на Општина Ешалан-Швајцарија, кој ќе оствари средба со Градоначалникот на Општина Ешалан Г-дин Serge Bornick.
Прилика за меѓусебно запознавање и дружење преку разговор на различни теми. Во рамки на средбата ќе има можност да се разговара за пактот на пријателство кој е потпишан во 2005 година помеѓу двете општини.
Претставници на друштвото „Македонија“ од Ешалан во придружба на гостинот од Македонија.
со почит „мдд „Македонија“ Ешалан,