НАСТАВА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО БУКУРЕШТ

0
58
Голема радост е да се сретнеме во седиштето на АМР во Букурешт на часовите по македонски јазик поддржани од Monika Anhel Mihajlov. Радоста е уште поголема затоа што интересот за изучување на македонскиот јазик се гледа и кај возрасните и кај децата на нашите членови.
Покрај изучувањето на македонскиот јазик, разговараме за историјата, обичаите, традициите на нашите баби и дедовци, гастрономијата и драгите места
Ви благодарам драги членови!