Во чест на Гоце Делчев ПОЕТСКА СРЕДБА ВО СИДНЕЈ

0
47

На 3 февруари Македонското литературно друштво „Григор Прличев“ од Сиднеј ја организира традиционалната поетска средба по повод апостолот на Македонија, Гоце Делчев.

Преку поезијата посветена на Гоце Делчев поетите од Сиднеј го отпеваа животот и делото на македонскиот револуционер кој го даде животот за слободна Македонија.

Д.Р.

Фото: Поети кои настапија со своја поезија посветена на Гоце Делчев