„Македонско девојче“ одекна во Нов Зеланд благодарение на битолчанката Ирена Ангеловска и учесниците на Етно Нов Зеланд 2023

0
55

Преубавата македонска песна беше дел од завршниот концерт на програмата во чии рамки 20-на млади музичари пренесоа и изведоа музика од Нов Зеланд, Израел, Монголија, Австралија, Јапонија, Ротума, Северна Индија и од Македонија.

Повеќе можете да прочитате ТУКА