На годинешниот фудбалски турнир “Масо Куп” во Њукасл, 18 македонски клубови со 34 екипи од цела Австралија, поделени во 4 категории, во изминатите три дена одиграа 65 натпревари пред 3000 гледачи

0
52
Честитки до победничките тимови – женскиот Broadmeadow Magic FC и машките тимовиAltona Magic Soccer Club,Newcastle Macedonia Sports Club иRockdale Ilinden.
На годинешниот фудбалски турнир “Масо Куп” во Њукасл, 18 македонски клубови со 34 екипи од цела Австралија, поделени во 4 категории, во изминатите три дена одиграа 65 натпревари пред 3000 гледачи.
Ни претставуваше голема чест и задоволство да бидеме дел од настанот, да се сретнеме и да ги поддржиме младите фудбалери и фудбалерки од дијаспората и да ги доделиме трофеите на најуспешните.