Во Еврејскиот културен центар во Бања Лука одржана е вечер на кратки хумористични приказни на националните малцинства

0
25

Бања Лука, 28.01.2023 година
Во Еврејскиот културен центар одржана е вечер на кратки хумористични приказни на националните малцинства.Покрај Македонците,учествуваа и претставници на Црногорците,Чесите,Унгарците,Италијанците и Русите.Гости беа и претставници од Министерството на просвета и култура.Сите учесници приказните ги читаа на својот мајчин јазик,а потоа и на српски јазик.Се заблагодаруваме на РТРС што го снимаше и овој настан,кој протекна во убава атмосфера.