МКД „Свети Наум Охридски“ од Виена организира „Прв македонски женски саем“

0
157
Почитувани пријатели,
срдечно ве покануваме на нашиот „ПРВ МАКЕДОНСКИ ЖЕНСКИ САЕМ” во нашата културна и црковна заедница. Настан, каде воедно припадничките на понежниот пол ќе се претстават себеси во кулинарство како и занаетчиско уметнички материјали.
🗓 Кога ќе се одржи?
Сабота, 28.01.23г. од 16:00 до 21:00ч.
🚗 Каде?
Во салата за манифестации на МПЦО „Свети Наум Охридски“ на Siemensstrasse 26, 1210 Wien
🤝Активности?
Разновидна домашна македонска храна
Рачно изработени разновидни креации
Сето тоа збогатено со македонска музика и добро мк вино.
Ве очекуваме да се собереме во што поголем број!👍
Приходот од овој настан ќе биде наменет за добротворни цели. ❤
Со почит,
управата на „Св.Наум Охридски“ Виена