МКЦ „Илинден“ од Перт го одбележа празникот Водици

0
60
Бог се јави,Вистина се јави
За многу години нека ни е утрешниот ден Богојавление – Водици – Крштевање Господово. Нашата црква ќе биде отворена во 8.00 часот наутро, а во 1.00 часот попладне ќе се изврши светиот чин на фрлањето на Светиот Крст на Матилда Бај Ресерв на реката Сван.