Виктор Симјаноски завршил со две дипломи на МИТ во САД

0
84

Виктор Симјаноски завршил со две дипломи на МИТ во САД и во 2011 година (математика и компјутерски науки). Веќе 12 години живее и работи во Чикаго, каде магистрирал од областа на компјутерски науки. Симјаноски е активен член на Сојузот на математичарите на Македонија и е вклучен во подготовката на многу ученици за меѓународни натпревари по математика.

Повеќе можете да прочитате ТУКА