На 10 јуни 2023 година во Ешален, Швајцарија, ќе се одржи „Македонски ден“

0
95
„МАКЕДОНСКИ ДЕН“ (Македонски панаѓур),
Одобрен проектот „Македонски ден“ за 10 јуни 2023 година.
• Отсликување на македонската традиција и македонските
обичаи.
• Денот ќе биде збогатен со песна и оро од богатото фолклорно
наследство од Македонија.
• Во тек е изработка на проектот.
Со почит мдд „Македонија“ Ешалан,