Водици во Диселдорф

0
95
По повод големиот христијански празник БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ и оваа година ќе се изврши чинот на потопување на Светиот Крст во реката Anger во близина на црквата.
И оваа година нашата црковна општина за најсреќниот ќе додели телевизор.
Во 11 часот ќе започне Св.Литургија и потоа со Литија ќе се упатиме на реката каде во 12 часот ќе се изврши чинот на потопување на Светиот Крст.
Сите што се заинтересирани може да се пријават и да добијат повеќе информации на месинџер.
НАПОМЕНА: сите пријавени мора да потполнат Haftungsausschlus