МПЦ „Свети Прохор Пчински“ од Пјаченца со најава за Водици

0
17
ВОЗЉУБЕНИ ВО ХРИСТА БОГОМЛАДЕНЕЦОТ!
ВО ПРЕСРЕТ СМЕ НА ГОЛЕМИ СЛУЧУВАЊА ОД ЖИВОТОТ НА ЦРКВАТА ХРИСТОВА…
✝️ 18.01.2023 среда – ВОДОКРСТ, КЕ СЕ ОДСЛУЖИ УТРЕНА БОГОСЛУЖБА И ГОЛЕМО ОСВЕТУВАЊЕ НА ВОДИТЕ СО ПОЧЕТОК ОД 09.30Ч
✝️ 19.01.2023 четврток – БОГОЈАВЛЕНИЕ, КЕ СЕ ОДСЛУЖИ СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА СО ПОЧЕТОК ОД 09.00Ч.
ПО ЛИТУРГИЈАТА КЕ СЕ УПАТИМЕ КОН НУРЕ ВО San Giorgio ВО ЦРКВАТА НА СВ.ГЕОРГИЈ(Via Conciliazione, 6, 29019 San Giorgio Piacentino PC)ТАМУ ЗАЕДНО СО СВЕШТЕНСТВОТО И ВЕРНИОТ НАРОД НА РУСКО – МОЛДАВСКАТА ЦРКВА КЕ ЈА ЗАПОЧНЕМЕ ЛИТИЈАТА ДО ВОДИТЕ НА НУРЕ КАДЕ КЕ СЛЕДИ ГОЛЕМ БОГОЈАВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ И СПУШТАЊЕ НА КРСТОТ ВО ВОДАТА СО ПОЧЕТОК ОД 11.30Ч потоа следи заедничка дружба на присутните.
СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ЧИНОТ НА ФАКАЊЕТО НА СВЕТИОТ КРСТ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВАТ ВО ЦРКВАТА !!
✝️ 20.01.2023 петок СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ, СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА СО ПОЧЕТОК ОД 10.00Ч.
✝️ 22.01.2023 32недела – СВ.МЧ.ПОЛИЕВКТ, СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА СО ПОЧЕТОК ОД 09.30Ч.
✝️ БОГ СЕ ЈАВИ МИЛИ МОИ!! ✝️