пакетчиња на децата по повод Св.Василие во Словенија

0
45

Почитувани родители, баби и дедовци, а и сите останати брака и сестри…
– ПЕТОК 13.01 во 17.00 часот Љубљана
– САБОТА 14.01 во 10.30 часот Крањ
Ве повикуваме сите вас, утре со почеток во 17 часот во нашата Црква во Љубљана, да ги донесете( доведете ) вашите најмили дечиња и внучиња, најпрво да му се помолиме на Светиот Василије да не застапува пред Бога, за на крај да ги наградиме најмалите со скромни пакетчиња по повод Православна Нова Година, а во КРАЊ пак во САБОТА со почеток во 10.30 часот
Целиот тој настан ке биде пропратен од СЛОВЕНСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА